sp.a Melle

Jij maakt morgen!

Wat Gent wil, schuwt men in Melle

In Gent worden er drie windturbines gebouwd waar de Gentenaars kunnen in participeren. Eneco en Energent hadden dezelfde plannen voor Melle. Mellenaars zouden ook kunnen participeren in de opbrengst van de twee windmolens, die in Gontrode langs de autosnelweg zouden worden gebouwd. Maar dat was zonder de Melse bestuursmeerderheid en de bevoegde CD&V minister gerekend. Zij hebben zich tegen deze plannen gekeerd.

De lokale NV-A afdeling deelde deze mening, maar houdt er duidelijk een ander standpunt op na dan hun eigen NV-A parlementaire vertegenwoordiger die ook uit Melle afkomstig is.

Voor sp.a is het duidelijk: het risico bij het openhouden van de kerncentrales weegt niet op tov de hinder van de windturbines. Bovendien is de locatie langs de autostrade (die ook hinder veroorzaakt) goed gekozen. De twee nieuwe windturbines die gepland waren voor Melle, waren van een veel groter type dan de windturbines die er reeds werd gebouwen.

We hebben dan ook begrip dat er bezwaren waren tegen deze hogere windturbines (iets meer dan 200 meter).

We hopen alleen dat de economische doelstellingen het niet halen van de ecologische en dat Eneco alsnog beslist om lagere types van windmolens te voorzien.

Het is maw hoog tijd dat er een ruimer maatschappelijk draagvlak komt dat inziet dat alternatieve energie een investering is in de toekomst en dat economische belangen van de energieproducenten van ondergeschikt belang zouden moeten zijn.


Elders op het web
Schauvliege weigert windmolens: Groen boos

Aangemaakt door Wim Verween - 1 juni 2015 foto's (3)

Vind meer (op deze site)

Herbeluister

Herbeluister de gemeente- of ocmw-raad.

Zoek artikelen

Zoek in ons archief naar eerder verschenen artikelen.

Contacteer ons!

Heeft u vragen, opmerkingen? Laat het ons weten!.

Schrijf in op onze nieuwsbrief


sp.a in Melle